3. OLAĞAN GENEL KURUL
Odamızın Üçüncü Olağan Genel Kurulu 30 Mayıs 1992 günü 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü binasında başladı. Seçimler ise 31 Mayıs 1992 yine 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü binasında gerçekleştirildi.
30 Mayıs günü başlayan genel kurulda ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Aydın Özdemir, başkan yardımcılığına Mustafa Kemal Atmaca ve yazmanlıklara Öcal Yalçın ile Murat Uğur Mutlu getirildi.
SHP İl Başkanlığı bildirisi okundu.
Yönetim kurlu raporu ve oda çalışmaları hakkında Uğur Şeviker, Kemal Akcan, Selim Uygun, Erdoğan Özarna, Süha İsmail Güner, Ahmet Bozkurt, Cevat Acıöz, Hasan Özkılıç, Ünal Seyhan, Mehmet Yılmaz, Sait Meriç, Mehmet Bedii Ejder söz alarak görüşlerini belirttiler.
Bu genel kurulda Oda İç Yönetmeliği kabul edildi.
31 Mayıs günü yapılan oda kurulları seçimine kayıtlı 1448 üye 4 sandığa bölüştürülerek oy verme işlemi kolaylaştırıldı. Sandıklar açıldığında geçerli 673 oy, 1 boş oy ve 8 iptal saptandı. Seçimler sonucunda kurullara şu meslektaşlarımız seçildi:
Yönetim Kurulu:
- Nurettin Akbaş 296 oy
- Necmettin Keleş 277 oy
- Nihal açık 265 oy
- Erol Sevil 261 oy
- Sadi Geçim 249 oy
Denetim Kurulu:
- Mestan Doyran 264 oy
- Mustafa Üngör 263 oy
- Ümit Kurtulmamış 252 oy
Disiplin Kurulu:
Ergün Okçay 290 oyÜmran Canşi 272 oy
Metin Balcı 263 oy
Bekir Kahraman 262 oy
M. Cahit Üzken 245 oy
Aynı genel kurulda TÜRMOB genel kuruluna katılmak üzere 95 üst birlik delegesi seçildi. Delegelerimiz arasında yer alan Rıfat Nalbantoğlu TÜRMOB’a ilk kez seçildi.
4. OLAĞAN GENEL KURUL
Mali genel kurul olarak kabul edilen seçimsiz genel kurullarımızdan bir diğeri de 22.Mayıs.1993 günü Büyük Efes Oteli Didim Salonunda gerçekleştirildi.
Genel kurulu yönetmek üzere divan başkanlığına Masum Türker, başkan yardımcılığına Ali Zeybek, yazmanlıklara ise Yalçın Karaca ve Ali Rıza Pamuk getirildiler.
Genel kurula katılan konuklardan Mustafa Özyürek ve Yahya Arıkan birer konuşma yaptılar.
Yönetim kurulu raporu ve oda çalışmaları hakkında üyelerimizden Ali Erçelik, Ali Yılmaz, Mehmet Yılmaz, M. Cengizhan Tuğluk, Ayhan Baltacı, Hasan Özkılıç, Uğur Öztürk, Sema Şerbetçioğlu, Nuri Mengüarslan, Cevat Acıöz, Ahmet Bozkurt, Sait Meriç, Yalçın Önder, Mustafa Türkiş, Şeref Şencanbaz, Rıfat Nalbantoğlu, Şakir Aldemir, İbrahim Yaran, Ahmet Kumaş, Hüseyin Günay söz aldılar.
BÜLTEN ÇALIŞMALARI
Ağustos- Eylül 1992 aylarını kapsayan 15. sayıdan itibaren derginin editörlüğünü Veysi Şeker, Yazmanlığını Selim Uygun, İlan sorumluluğunu Ergün Okçay, Düzeltmenliğini Uğur Mutlu ve bülten sekreterliğini Orhan Yazıcı üstlenerek bültende yeni bir yapılanmaya gidildi. Bültenin yayın kurulunda ise Veysi şeker, Ümit Kurtulmamış, Rıfat Nalbantoğlu, İsmail Türk, Ünal Semercioğlu, M. Uğur Mutlu, Ergün Okçay, Vedat Adak, Kemal Doğu, Selim Uygun, Rüştü açık yer aldılar.
Bu arada Kasım 1992’de bültenin 4 sayfalık ilk özel sayısı yayınlandı.
Bülten Ocak-Şubat 1993 tarihli 18. sayısında oda yönetim kurulunun “Milletvekillerimize Açık Mektup” u yayınlandı.
Aralık 1993 tarihli 18. sayıdan itibaren ise bülten tabloid boyda ve 8 sayfa olarak yayınlanmaya başladı. Yayın yönetmenliğini Veysi Şeker’in üstlendiği bültenin künyesinde yayın kurulu olarak her hangi bir isim yer almıyordu.
ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI
31 Mayıs 1992 seçimlerinden hemen sonra Oda yönetimi meslektaşlarla daha hızlı bağ kurabilmek için önce ilçe temsilcilerini daha sonra da meslek komitelerini belirledi.
Temsilciler:
Alsancak: Şakir Aldemir
Balçova : Abdülaziz Tunusluoğlu
Basmane: İbrahim Yaran
Bornova: Suzan Kumaş
Çamdibi: Emin Tırpanç
Çankaya: Necdet Özkahya
Çiğli: Hilmi Vahit
Hatay: Mehmet Hepözden
Karabağlar: Sedat Tür